Basında Şenay Lambaoğlu

İYİ MÜZİĞİN PEŞİNDEN GİDENLER

Milliyet | Gülay Afşar Sanat Hayattır.  |  08.06.2018
FOTOĞRAF: MEHMET TURGUT


İYİ MÜZİĞİN PEŞİNDEN GİDENLER


Şenay Lambaoğlu’nu, Türkiye’de cazın özel seslerinden biri olarak tanıdım. Sözüne de, müziğine de hayranlık duydum. Birkaç yıl önce yayınladığı ‘Başka Türlü Bir Şey’ albümü, ustaların eserlerini özgün yorumuyla sunduğu eşsiz bir projeydi. Kendi anlatımıyla; ‘bugüne dek kimlerden beslendiyse ve nelerle çoğaldıysa, onlarla yoğrulmuş’ bir saygı albümü olarak, ayrıcalıklı bir yer buldu. Şimdiyse, yeniden sözü ve müziği kendine ait şarkılarıyla, ‘Rüyalarıma Gir’ adını verdiği çalışmasıyla sevenleriyle buluşuyor.

Albümdeki dokuz şarkının da sözü müziği Lambaoğlu’na ait. 2.5 günde her şeyi canlı kaydettikleri projede, epey kalabalık bir kadronun ve çok kıymetli müzisyenlerin emeği var. Mesela, kemençe ustası Derya Türkan, saksofonda Korhan Futacı, çelloda Sedef Erçetin ve gitarda Bora Çeliker eşlik ediyor. Serhan Erkol nefesli enstrumanda ve Batu Şallıer yine saksofonda yer alıyor. Ortaya da ‘renkli ve pozitif, bir albüm’ çıkıyor.

Lambaoğlu’nu dinlerken, sanki bir an şehrin kalabalığı sustu, hafiften bir meltem esintisi geldi. Yüzümde küçük bir tebessüm, içimde biraz olsun umut hasıl oldu.

‘Rüyalarıma Gir’le ilgili ortak duygumuz bu olsa gerek.Çünkü o da “Hepimizin daha fazla gülmeye ihtiyacı var” diye anlatıyor. Popüler müziğe göz kırptığını kabul ediyor, hatta “Daha ‘barışık’ bir albüm oldu” diyor. Bana göre de, Lambaoğlu bir kez daha iyi müziğin peşinden gidiyor, duru sesiyle, yalın ve bir o kadar etkili parça sözleriyle, duygularıma tercüman oluyor. Aynı şarkı sözlerinde de dediği gibi; “Günaydın, gözün aydın ülkem/İyi haberler almalıyım acilen.”

Haber Sayfasına Ulaşmak İçin Tıklayınız.